Wervingscampagne Bouwselect

Video, fotografie, grafisch

Het vraagstuk

Hoofdvraag

Hoe werven we recruitment consultants door een grootschalige campagne?

Subvraag

Hoe zetten we Bouwselect neer als sterke werkgever op het gebied van recruitment in Nederland in de bouw en civiele techniek?

De aanleiding

Detacheerder in de bouw en civiele techniek Bouwselect breidt uit met verschillende vestigingen in Nederland. Hiermee is de organisatie hard op weg naar een landelijke dekking. Bij deze groei hoort ook een uitbreiding in personeel. Echter zijn recruitment consultants schaars  en is het aanbod van deze vacatures groot. Hoe spring je daaruit? Hiermee ging dubbel-dwars aan de slag!

Strategische keuzes & creatief concept

Met het creatief concept ‘Werk voor Krachtige Karakters‘ benadrukken we dat we mensen zoeken met een sterke persoonlijkheid. Niet alleen HR opgeleiden, maar ook mensen uit de horeca, facility of hospitality zijn harde werkers. Door verschillende perspectieven van het gezicht en dus karakter van een persoon te laten zien, hebben we een opvallend beeld gecreëerd dat in het oog springt én veelzijdigheid benadrukt. We creëerden zowel bewegend als stilstaand beeld, vierkant en verticaal met verschillende varianten van een man en vrouw om te testen welk beeld de doelgroep het meest aanspreekt. 

De campagne, gericht op mensen tussen de 20 en 35 jaar, MBO+ met minimaal 2 jaar werkervaring in bovengenoemde branches zetten we in via verschillende social kanalen. LinkedIn, Spotify en TikTok moesten zorgen voor meer naamsbekendheid en verkeer naar de website, waar meer informatie over de functies te vinden was.

Stilstaand beeld

We ontwikkelden visuals in verschillende versies van verschillende personen. Deze visuals maakten we zowel in verticaal beeld voor TikTok, als vierkant formaat voor Spotify en LinkedIn.

Bewegend beeld

We ontwikkelden daarnaast video’s in verschillende versies van verschillende personen. De audio onder de video is tevens ontwikkeld om onder de video’s te zetten en als advertentie te gebruiken op Spotify

De resultaten van de online campagne

In samenwerking met online marketing bureau daar-om.nl zijn er online campagnes met dit beeldmateriaal opgezet op LinkedIn, Spotify en TikTok, ondersteund door Google campagnes. In totaal zijn er ruim 165.000 weergaven van de campagne geweest, bijna 700 kliks naar de website en is er direct uit de campagne ook gesolliciteerd. Zowel de bewegende/stilstaande visuals als de man/vrouw variant zijn getest. De visuals met de vrouw werkten vaak het beste, net als de bewegende beelden. De LinkedIn campagnes zorgden voor de kwalitatief beste websitebezoekers, TikTok zorgde voor de meeste weergaven en Spotify had de hoogste doorklikratio. Een sterke combinatie van drie verschillende kanalen om Bouwselects Krachtige Karakters te boosten onder de doelgroep!

Koffie drinken met ons?

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Pak de telefoon, typ een mail of vul ons contactformulier in. Met een goede kop koffie in de hand leggen we dan de mogelijkheden op tafel!