Wervingscampagne + huisstijl

Het Neefje van

Video, fotografie, grafisch

De vraagstukken

Vraag 1

Hoe vertalen we de nieuwe propositie van Het Neefje van naar een passende huisstijl?

Vraag 2

Hoe werven we ondernemers (klanten) voor Het Neefje van met een sterke wervingscampagne?

De aanleiding

Het Neefje van is bezig met een professionaliseringsslag. De huidige stijl sluit niet meer aan bij de nieuwe propositie en moet dus herzien worden.

Daarnaast is Het Neefje van op zoek naar nieuwe klanten met het oog op groei: ondernemers, die ze willen werven middels een sterke wervingscampagne.

Stip op de horizon.

Het Neefje van is hét talentontwikkelprogramma voor MBO- en HBO-studenten die zich willen ontwikkelen tot junior online marketeers. De enthousiaste studenten van Het Neefje van ondersteunen ondernemers en marketeers met de basis van online marketing om ze te helpen groeien.

Waar jonge voetballers kiezen voor de jeugdopleiding van Ajax – de beste opleidingsclub van Europa* – kiezen studenten voor het ontwikkelprogramma van Het Neefje van.

Kernwaarden

De kernwaarden van Het Neefje van zijn:

  • Vertrouwen
  • Lef
  • Duidelijkheid
  • Fun

Oude versus nieuwe huisstijl

It’s all in the details. Een klein verschil kan soms veel impact maken. Voor Het Neefje van was dat niet anders. De uitdaging was om de basiskleuren (paars en geel) te behouden, maar wel een boost te geven aan de huisstijl. Daarom kozen we ervoor de hoofdkleur paars te behouden en de gele kleur aan te passen naar een warmere tint. Hierdoor werd het geheel meer gestroomlijnd, minder schreeuwerig en daardoor harmonieuzer. De kenmerkende paars-gele basis bleef dus intact, maar kreeg wel een upgrade. We voegden lila en lichtgeel toe, om te kunnen werken met schaduwen en speelse combinaties, zonder de basiskleuren uit het oog te verliezen. 

Oude stijl

Nieuwe stijl

Hét kenmerkende onderdeel: het stickervel

Het Neefje van bestaat voornamelijk uit enthousiaste studenten die vaak nog midden in hun studie zitten. Alles gaat niet perfect, fouten worden gemaakt en ook humor is een belangrijke factor. Daar past het stickervel goed bij.

Dit zijn grafische elementen die Het Neefje van kan gebruiken bij visuele uitingen, zoals presentaties, advertenties en de website. De stijl is speels en de vormen organisch en handgemaakt.

Website ontwerp

De website was vrij druk en er werd veel met kleur gespeeld. Daar brachten we verandering in door met eigen fotografie en grafische elementen te spelen. We ontwikkelden een ontwerp voor de nieuwe homepage en dienstenpagina’s.

Social advertising

Met een nieuwe huisstijl, unieke grafische elementen en enthousiaste ‘Neefjes en Nichtjes’ op de foto ligt er een sterke basis voor de social media advertenties. Via onder andere Instagram benaderen we marketeers en potentiële Neefjes en Nichtjes, via LinkedIn en Facebook ondernemers.

Video content

Voor marketeers

Voor ondernemers

Koffie drinken met ons?

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Pak de telefoon, typ een mail of vul ons contactformulier in. Met een goede kop koffie in de hand leggen we dan de mogelijkheden op tafel!